Witaj! (LogowanieRejestracja)




Tryb drzewa | Tryb normalny

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przygotować domowy lukier plastyczny?

08-01-2017, 01:18 PM
Post: #1
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Cześć, chcę spróbować zrobić swój lukier plastyczny. Bardzo prosze o przepis i porady jak obkładać tą masąciasto.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2017, 02:26 PM
Post: #2
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Przygotowanie masy cukrowej w domu nie jest trudne. Ja mam już sprawdzony przepis, podkradziony stąd https://www.sweetpaste.pl/jak-zrobic-pla...l,3,6.html, trzeba tylko dokładnie trzymać się instrukcji i proporcji, żeby z niczym nie przesadzić a plastyczny lukier wychodzi idealny i bardzo elastyczny. Radzę robić go na świeżo zaraz przed udekorowaniem, bo wtedy najlepiej nadaje się do obróbki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2017, 03:45 PM
Post: #3
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Potwierdzam, masy plastycznej nie można zostawiać luzem, bo bardzo szybko się zsycha i traci swoją elastyczność. Od razu po wyrobieniu lub kiedy zostają jaieś resztki wkładam ją w słoiczek i do lodówki, później jak chcę ponownie użyć a jest zbyt twarda to dolewam wody i jest ok.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2017, 04:58 PM
Post: #4
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Dzięki za przepis, na pewno skorzystam, martwi mnie jednak łączenie tych elementów z sobą. I do rozwałkowywania podsypujecie cukier?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2017, 07:31 PM
Post: #5
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Wiesz co, ja poszczególne elementy do dekoracji łączę ze soba przy pomocy rozrobionej żelatyny, ale to tylko w przypadku masy domowej. Natomiast kupne masy do obkładania tortów zazwyczaj dają się ładnie łączyć bez żadnych dodatków, więc może lepiej pomyślec o takiej? Natomiast jeśli chodzi o pracowanie z masą plastyczną to tu masz artykuł ze wskazówkami https://www.sweetpaste.pl/masy-do-obklad...w,3,9.html. Musisz pamiętać, ze nie tylko ważne jest rozwałkowanie masy cukrowej, ale jeż dokładne jej położenie na cieście, czyli tzw. zaprasowanie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-01-2017, 08:18 PM
Post: #6
Jak przygotować domowy lukier plastyczny?
Dzięki poczytałam już co nieco i zabieram się za wyrabianie. Trzymajcie kciuksy Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Odpowiedz 


Skocz do: